Vă poftesc să savuraţi câteva poveşti scrise de mami în numele meu, din viaţa mea de pitic.

On 29 iulie 2011 4 comentarii

Am ajuns cu ajutorul lui Dumnezeu şi la luna a zecea!

Chiar din primele zile ale acestei luni dacă mă chinuiesc să ajung la anumite jucării, mă ridic în fund şi stau aşa puţin în genunchi ca să ajung mai bine! Sunt tare bucuros că am mai progresat puţin!
Mami a mai scris în caieţelul ei că am început să stau cu fundul ridicat în sus şi cu ambele mâini pe coate, dar, din păcate cad la loc, pe spate... Nu-i nimic, cresc eu mare!
Dacă mami stă jos, eu stau pe piciorul ei, pe parchet şi vreau să mă ridic în picioare dar nu reuşesc să stau mult timp sus. Oricum până la sfârşitul lunii am reuşit să mă descurc tot mai bine singurel pe picioarele mele! Cu bunica am tot exersat mersul pe picioruşele mele, pe care îl stiu de fapt aşa de bine executa în premergător. Totuşi, când sunt fără el, nu îndrăznesc să fac aproape nici un pas!
În ce priveşte joaca, îmi place să arunc jucăriile de oriunde m-aş afla: canapea, scaun de masă, pat, pe jos...
Să mai scriem şi de greutate unde o duc bine acum: am avut 8060g pe 30 iunie, 8140g pe 3 iulie, 8210g pe 14 iulie şi 8280g pe 22 iulie.
Mami mi-a dat prima dată peste degete pe 30 iunie pentru că eu în premergător mereu alerg ba să rup floarea mare care mă fascinează, ba să trag faţa de masă jos! Dar nu are cu cine povesti, aşa că a renunţat. Eu oricum m-am distrat copios pentru că nu m-a durut şi am luat-o ca o joacă frumoasă.
În luna aceasta mami s-a hotărât să nu mai îmi dea lăptic noaptea şi să aplice, dacă poate, cu mine, plânsul controlat. Nu a fost nevoie pentru că eu deja din a treia noapte (30 iunie) am dormit fără să mă mai scol, doar m-am mârâit o dată. Mă mai mârâi câteodată, dar cu suzeta sau cu apă adorm la loc!
Vestea cea mai bună pe care am să v-o dau este că am zis şi 'tata' ca al doilea cuvinţel pe data de 7 iulie, după care am uitat complet de cuvântul 'mama' şi am început să zic într-o veselie 'tati', 'tata', 'ta' şi alte bolboroseli...
Am învăţat să fac şi 'tai-tai' dar numai când vreau eu... Oricum acum răspund fără greşeala la întrebarea 'Unde e becul?'
Pe la mijlocul lunii am reuşit ca, stând în fund să mă întorc într-un cerc complet, tot uitându-mă după jucării.
O altă noapte în care am dormit complet, chiar fără mârâială, a fost în data de 16 iulie, dar am adormit tare greu după o durere nasoală de gingii...
Am avut şi o păţanie luna asta, adică am picat din pat în timp ce - şi eu, şi mami, şi tati dormeam. Ei s-au cam speriat, m-au luat în braţe si apoi m-au băgat între ei - şi aşa am mai dormit un somn bun. Acesta a fost primul meu cucui!
Luna aceasta a fost prima în care am făcut băiţă afară, împreună cu verişoara mea, Raluca şi mi-a plăcut!
Îmi place să mă dau pe hintă în părculeţe şi să mă uit la ceilalţi copii, de asemenea îmi plac tare mult animalele pe care le observ cu tot mai multă atenţie!

Să ne 'auzim' cu bine luna viitoare!

4 comentarii:

Ozana spunea...

Felicitari Ale pt aceasta idee! Va urmarim pentru a invata si noi cate ceva ;)! Sa cresteti mari!

Alexandra spunea...

Multumim, va pupam pe toti 3!

Iasmin spunea...

Hehe, a trebuit sa treaca atata vreme ca sa aflu cine anume avea atata dragoste catra mine... Bravo, incognito, nici nu mi-am dat seama ca tu esti, surioara scumpa. Te pup cu tot dragul.

Alexandra spunea...

Si eu te pup tare draga mea!!! :)