Vă poftesc să savuraţi câteva poveşti scrise de mami în numele meu, din viaţa mea de pitic.

On 30 iunie 2011 0 comentarii

Am ajuns şi la luna a noua unde mami scrie că am luat în greutate aşa: 7730g pe 26 mai, după care nu am mai avut brusc poftă de mâncare şi am cântărit 7720g pe 2 iunie, 7700g pe 9 iunie după care am început puţin să cresc, 7820g pe 16 iunie, iar în 24 iunie - 7840g.
Chiar în prima zi a lunii am fost din nou la tuns. Ce bine e aşa pe căldurile astea!
Pofta de pireuţuri şi ciorbiţe m-a părăsit... Am început să le mănânc din ce în ce mai puţin până la deloc, când mami a trebuit să îmi pună şi biscuiţi în ele ca să le pap. Oricum spre sfârşitul lunii aveam o poftă de lup, dar doar pentru alimentele care îmi conveneau. Mami notează că pe 19 iunie am mâncat pâine cu icre şi roşii, soldăţei micuţi, pentru prima dată. Apoi pe 23 iunie am mâncat aproape jumătate de felie de pâine cu pateu.
În ce priveşte progresele fizice, pe 26 mai m-am târât pe burtă împingându-mă în picioare, după jucării, mami ţinându-mi contra. O nouă descoperire care a durat puţină vreme e că am început să trag cu ochiul şi gura, aşa în joacă. Pe data de 25 mai m-am rostogolit de pe spate pe burtă, în partea stângă, pentru prima dată, deşi nu îmi plăcea deloc să ajung în poziţia de stat pe burtă. Am avansat de la asta pentru că pe 31 mai am adormit pentru prima dată pe burtă, după care m-am trezit plângând, adormind apoi pe o parte, dar deja a treia oară nu mă mai incomoda poziţia şi dormeam bine şi aşa. Acum dorm în toate direcţiile, pe toate părţile, mami mă găseşte în cele mai ciudate poziţii.
Mama a început să mă pună de luna asta în fiecare zi în premergător, prima dată am mers cu spatele, dar spre final am reuşit să învăţ să merg în toate direcţiile. Când sunt în afara lui, reuşesc să stau pentru puţină vreme pe picioarele mele.
Am reuşit să beau apă cu lămâie şi din sticlele Tedy. Îmi plac din ce în ce mai mult luminile, lămpile, becurile. De cum se aprinde lumina, eu sunt cu ochii pe sus. Dacă mami îmi ia jucăria cu care îmi place să mă joc, eu devin mârâit, dar îmi trece dacă primesc o altă jucărie interesantă.
Pe data de 27 mai am spus pentru prima dată cuvântul "mama" foarte corect, după care l-am mai repetat de câteva ori aşa, ajungând apoi să rămân cu "mam-mam". Mai spun şi "baba". Legat de mami, am început să îi bag degetele în ochi şi să îi studiez cu atenţie.
Mami a început să mă pună pe oliţă, prima dată pe data de 2 iunie când am făcut doar treaba mică, însă apoi am învăţat cum e să fac şi treaba mare acolo.
Deja de prin 9 iunie ştiu să mă uit în sus dacă sunt întrebat "Alex, unde este becul?"
Pe data de 12 iunie, m-am pus pe burtă şi apoi m-am ridicat singur pe mâinile mele şi am vrut să mă împing înainte.
În această lună am avut parte de prima răceală, roşu în gât. Febră nu am avut decât 38 în fundic, însă doctorul a considerat că trebuie să iau antibiotic şi mami mi l-a dat pentru că îi era frică să nu mă îmbolnăvesc şi mai tare. Mi-a trecut în vreo 3 zile.
Pe data de 18 iunie m-am tuns din nou, la unchiul Mircea tare tare scurt!
Pe 20 iunie a fost prima dată când am plâns după tati când a plecat dimineaţa la servici.

Ieşirile pe care le-am făcut luna asta sunt: la zilele Clujului, în centru, la mănăstirea Dumbrava, la Orăştie - din nou, la grădina botanică, la grădina zoologică din Târgu-Mureş, la cabana unchiului Nicu şi la ziua vecinei mele, Alesia.

Aştept şi luna următoare cu alte istorioare!

0 comentarii: