Vă poftesc să savuraţi câteva poveşti scrise de mami în numele meu, din viaţa mea de pitic.

On 12 iulie 2012 0 comentarii

Salutare!
Mami s-a făcut bine şi eu m-am întors acasă! În aceste luni am făcut progrese multe!
Pe data de 26 aprilie am făcut primii paşi singurel, fără să mă mai ţin de mâna mamei. După câteva minute de la primii paşi, am şi alergat pentru că deja ştiam să fac asta, dar doar ţinându-mă de mână. Acum o pot face singur!
De asemenea până pe la sfârşitul perioadei acesteia am învăţat să mă ridic singur de jos din fundic ţinându-mă în primă fază de pantalonii cuiva, apoi ţinându-mă de picioarele oamenilor. Am învăţat, obligat fiind de mami, să mă târăsc pe fund şi să ajung în orice parte a camerei vreau. De asemenea, ştiu să mă cobor singur din pat şi de pe canapea.
În ce priveşte vorbitul am mai multe cuvinte, spun: da, nu, no, hinta, tita, bie (becul), cucu-ba (cucu-bau), cuculiuli (cucurigu), goool, be (bere), gagaga, mooo, ham, mama, tati, piia (priza), caca, apa, papa, totu (tortul), ahîl (cuţitul sau foarfeca), nuna (luna), bavo (bravo), hopa, poc, dita sau tita (când vreau să fiu urcat unedva pe ceva), tic-tac, tai-tai, baba (barba), itu sau rar ochi - la ochi, cacaca (cracracra, cum face cioara), ope (opel), bo (când vreau să mă joc cu apa la chiuvetă).
Am învăţat să suflu în lumânare.
Îmi place în continuare foarte mult aspiratorul, maşina de spălat, să mă plimb pe la maşinile din parcare şi să examinez roţile sau să mă ascund pe după maşini, să mă dau pe hintă şi pe la sfârşitul perioadei acesteia am început să prind şi gustul topoganului. Jocul de-ascunselea e foarte incitant, mă distrează foarte tare!!! Am avut o perioadă în care mi-a plăcut foarte mult să mătur prin casă. Îmi place să ridic şi să las jos capacul şi colacul de la WC, zicând în acest timp "caca".
Pe data de 20 mai am fost la pădure cu bunicii şi părinţii, a fost prima dată când am dormit de amiazi în maşină (dar foarte greu am adormit) şi prima dată când am aruncat cu pietre în râu, lucru care mi-a plăcut la nebunie!!!
Am uitat să vă spun ca mami are în burtică o fetiţă pe care o va chema Ioana şi la care eu prima dată i-am făcut dragă-dragă din proprie iniţiativă pe 20 aprilie.
În perioada aceasta tati a fost plecat de două ori în Olanda aşa că bunicii m-au luat să stau cu ei şi acum de-abia se mai pot dezlipi de mine. Bunicul ma iubeşte foarte tare şi eu îl iubesc pe el, îmi place mult să stăm împreună!
În Duminica Tomii am fost la bunicii de la Orăştie unde am petrecut foarte frumos, mi-a plăcut mult afară în curte! M-am jucat cu Charlie, am admirat furnicile şi am stat şi la bunicul în maşină la volan.
Prin 29 mai am tras prima trântă zdravănă pe ciment, alunecând şi mi-am julit obrăjorul foarte tare, făcând şi un cucui la cap!
În 3 iunie am fost la Moara Vântului unde mi-au plăcut foarte mult animalele pe care le-am văzut, am dat de mâncare la unele găini care au păpat din palma mea. Eu şi buni ne-am dat pe hintă.
Cu kilogramele, pe data de 11 mai aveam 11 kilograme jumate şi la 1 an şi 9 luni aveam fix 12 kilograme.
Am uitat să vă precizăm că la sfârşitul lunii 21 aveam ieşiţi incisivii centrali, cei laterali, primul rând de molari sus şi jos şi un canin de jos din stânga.

0 comentarii: