Vă poftesc să savuraţi câteva poveşti scrise de mami în numele meu, din viaţa mea de pitic.

On 4 septembrie 2011 0 comentarii

Bine v-am găsit la luna a unsprezecea!

O să încep să vă spun mai întâi cât am mai luat în greutate. Mami nu mai are cântarul de bebe pentru că l-a înapoiat proprietarului, dar mă cântăreşte cu ajutorul cântarului mare electronic. Pe 29 iulie am cântărit 8370g (aici încă mai aveam cântarul de bebeluşi), apoi pe 4 august cântarul mare arată 8,3 kg iar pe 12 august 8,5 kg.

În ce priveşte bombănitul am început să zic "nie, nie" sau alte bolboroseli cu litera "n".
Am început să merg câte puţin ţinut de mână, dar doar în casă pe parchet.
Pe data de 9 august mami îmi arată imagini într-o carte, iar eu spun "da, da" după ce ea îmi arată, pentru că îmi place, iar dacă mami nu îmi mai arată eu îi iau mâna şi i-o pun pe carte ca să continuie.
Îmi plac extrem de mult uşile, îmi place la nebunie să le închid şi să le deschid, pasiunea asta o am de ceva vreme...
Dacă mă întreabă bunicii "cum miroase floarea?" eu suflu pe nas cu o strâmbătură în acelaşi timp, toată lumea râde de mine! De fapt eu am început mai demult să fac aşa, apoi bunicii m-au învăţat ca să fac aşa când mă întreabă întrebarea asta.

Mama şi tata împreună cu bunicii m-au dus luna aceasta la salină la Turda pentru prima dată. Acolo am respirat aer sănătos. Pentru mine nu a fost foarte interesant, decât că m-am uitat la becuri şi cam atât. Mami şi tati s-au dat pe roată şi s-au plimbat cu bunicii prin salină admirând-o.

Luna asta am fost pentru prima dată la ştrand, la Dej la parcul balnear unde a fost frumos . Nu mi-a prea plăcut în bărcuţă în apă ci doar în braţe la mami. Era tare frumos când ea sărea cu mine în apă şi eu pleoscăiam cu mânuţa în jurul meu. M-am simţit tare bine cu unchii mei Radu şi Daria şi cu verişsoara Raluca, dar şi cu alti prieteni şi copilaşi care au mai venit cu noi, Anduţa, Ioana, Radu, Călin, Sanda, sora Ioanei si fetiţa ei - Stephanie.

După ieşirea aceasta m-am îmbolnăvit, am făcut febră aşa: în 12 august la ora 9 - 38.5, ora 17 - 39,7, ora 20:30 - 37,3, ora 22 - 38,7; în 13 la ora 9:30 - 39.7, ora 16:15 - 38, ora 19:45 - 38.3. În această zi am fost la urgenţă unde m-au consultat, au zis că e puţin roşu gâtul dar nu tare şi au continuat investigaţiile. La consultul cu stetoscopul era ok, a rămas să îmi facă proba de urină, dar eu nu m-am grăbit să fac pişu aşa că au aşteptat după mine cam 3 ore! Rezultatul a fost negativ. M-au trimis apoi la clinica de ORL, deoarece la departamentul lor ORL nu era nimeni atunci; acolo m-au consultat două doctoriţe care m-au făcut să plâng pentru că era tare neplăcut să mă ţină acolo imobilizat... Diagnosticul a fost otită + rino-faringită, iar tratamentul a fost cu antibiotic Augmentin ES. Cu febra a continuat aşa: pe data de 14 septembrie la ora 9:20 - 39.9, la ora 12:45 - 38.4, la ora 16:20 - 37.9 iar la ora 19:30 - 39.1; pe data de 15 septembrie am avut la ora 8 - 38.8, iar la ora 12:30 - 37.3, după-masa am făcut 37.2. La consultul de o săptămână mami şi tati au avut surpriza ca o doctoriţă ORL să le spună că nu a fost otită, ci doar o viroză mai puternică din cauza căreia mi s-au înroşit şi timpanele...

M-am făcut bine şi apoi am plecat pe data de 22 august la mare, pentru prima dată, dar despre asta o să vă povestesc luna viitoare pentru că fiind acolo am împlinit cele 11 lunişoare!